Het weerbericht voor Limburg

Update woensdag 29 september 20u45

Donderdagochtend arriveert een regenzone vanuit het westen. De voormiddag verloopt dus nat en somber. Namiddag maakt de regen plaats voor afwisselend buien en enkele opklaringen.

rweytjens_fr

Het wordt gemiddeld zo'n 16°C warm en er zal een zwakke tot matige westelijke wind waaien.

Vrijdag blijft het droog met soms mooie opklaringen. De temperaturen doen het ook vrij aardig met minima rond 8 a 9°C en maxima rond 18°C. In de nacht naar zaterdag arriveert de volgende regenzone vanuit het westen.

Zaterdag wordt dan een wisselvallige dag met perioden met regen. De temperaturen zetten dan ook weer een stapje terug met nog maxima rond 17°C.

Zondag wordt het tijdelijk flink warmer met zelfs middagtemperaturen boven 20°C. In de Kempen kan het best wel eens 23°C. Een enkele bui is momenteel nog niet uit te sluiten maar op vele plaatsen blijft het toch wel droog waardoor we zelfs van een mooie nazomerdag mogen spreken.

Lang duurt dat mooie liedje echter niet. Begin volgende week spant de zuidwestenwind aan en krijgen we de ene regenzone na de andere over ons heen. De nachten blijven zacht met minima rond 10°C en de maxima schommelen rond 17-18°C.

Ruben Weytjens

Niet te missen