87-jarige man steekt 11 jaar jongere partner dood in Ruisbroek

In het OCMW-rusthuis van het Vlaams-Brabantse Ruisbroek heeft een 87-jarige man dinsdagavond zijn 76-jarige partner neergestoken. De vrouw kreeg 17 messteken en overleed aan haar verwondingen. Daarna probeerde de man zelfmoord te plegen, hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

drombouts

Het incident moet zich dinsdagavond rond 21.30 uur afgespeeld hebben. Toen ging in de kamer van het koppel, Edmond en Paula, het alarm af. De verplegers gingen poolshoogte nemen, maar stonden eerst voor een gesloten deur.

Toen ze de deur hadden open gekregen, troffen ze de lichamen van de twee bejaarden aan. De 87-jarige Edmond kon enkel nog uitbrengen dat hij zijn vriendin Paula verschillende malen gestoken had.

De vrouw bleek inderdaad 17 messteken gekregen te hebben en was aan haar verwondingen overleden. Edmond had vervolgens geprobeerd zelfmoord te plegen door zichzelf te verwonden aan de polsen, in de hals en in de buik. Hij werd in kritieke toestand naar het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht gebracht.

Omdat de man nog niet kon ondervraagd worden, is er nog geen duidelijkheid over het motief.