Weinig problemen bij betoging in Brussel

Op de betoging van de Europese vakbonden in Brussel zijn volgens de politie zo'n 56.000 mensen opgedaagd. De organisatoren spreken van 100.000 betogers.

ikerremans

Het Europese vakbonden organiseerden vandaag een betoging tegen de besparingsmaatregelen van Europese regeringen. Ze vrezen dat deze maatregelen zullen leiden tot meer werkloosheid. Volgens hen moeten niet de werknemers, maar wel de banken en de speculanten de rekening van de crisis betalen.

218 arrestaties

Er zouden geen noemenswaardige incidenten hebben plaatsgevonden. Wel werden er 218 mensen opgepakt. Volgens de politie zou dat gebeurd zijn in samenwerking met de organisatoren, die geen oproerkraaiers wilden.

"De betrokkenen werden gecontroleerd, gefouilleerd en hadden voorwerpen op zak die niet in een betoging thuishielden", aldus Christian De Coninck van politiezone Brussel hoofdstad - Elsene. Om welke voorwerpen het ging, is niet bekend.

Weinig verkeersproblemen

Gevreesd werd dat er in het centrum van Brussel heel wat verkeersellende zou zijn. Maar volgens Inge Paemen van Mobiel Brussel waren er relatief weinig problemen. "De meesten automobilisten hebben onze raad opgevolgd en zijn thuis gebleven of hebben een ander vervoersmiddel gezocht", klinkt het.

De kleine ring en de tunnels in de binnenstad, die eerder door de Brusselse politie werden afgesloten, zijn om 17.30 uur terug opengesteld.

Meer over Brussel