Millefeuille van aubergine en finettes

Ingrediënten :

200 g finettes, 2 kleine aubergines, 2 eetlepels bloem, 2 eieren, 2 bollen mozzarellakaas, 1 tomaat, 5 cl olijfolie, peper en zout.

Bereiding :

1 Snijd de aubergines in ronde sneden van bijna 1 cm dik.

mgeysmans

2 Draai de aubergines in de bloem en daarna in losgeklopt ei.

3 Bak de aubergineschijven op zacht vuur in goed wat olijfolie. Laat ongeveer 7 minuten bakken langs elke kant tot ze mooi gebruind zijn. Laat de aubergines daarna uitlekken op keukenpapier om te ontvetten.

4 Maak torentjes. Begin met en schijf aubergine. Bedek deze met gepeperde en gezouten finettes, leg er een fijn sneetje tomaat op. Daarbovenop komt een sneetje mozzarellakaas.

5 Herbegin. Leg nog een aubergine op de kaas, de finettes, tomaat, mozzarella. Eindig met een schijf aubergine, bedekt met mozzarella. Maak 4 dergelijke torentjes.

6 Schuif tien minuten in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 180° C, tot de kaas gesmolten is en de finettes gaar.

www.ambiance.be

Niet te missen