

Lauwe gazpacho van tomaat met kerrie en scampi
Ingrediënten :
12 romatomaten, 1 tak witte bleekselder, 2 teentjes knoflook, 2 afgestreken eetlepels madraskerrie, 12 mooie scampi, 1 eetlepel xérèsazijn (sherry-azijn), 2 sneetjes wit brood.
Bereiding :
1 Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.
mgeysmans
2 Zet de tomaten net onder in koud water, voeg er de kerrie, knoflook, stukjes selder, xérèsazijn en het brood bij. Laat dit minstens een half uurtje staan.
3 Mix alles grondig in een blender en zeef de tomatengazpacho. Breng op smaak met peper en zout en verwarm de gazpacho lichtjes.
4 Bak de scampi’s kort in olijfolie, kruid lichtjes met peper en zout.
5 Verdeel de tomatengazpacho over de borden, schik er scampi bij en werk eventueel af met een blaadje kervel.