Tom Boonen maakt comeback in Franco-Belge

Tom Boonen maakt, na een maandenlange afwezigheid, zijn comeback. Donderdag komt hij aan de start van de Franco-Belge, die doorgaat van 30 september tot en met 3 oktober. "Ik ben erg gemotiveerd", laat Boonen weten.

ikerremans

Na zijn opgave op de voorlaatste dag van de Ronde van Zwitserland, op 19 juni, kwam Tom Boonen door een blessure aan de knie niet meer aan competitie toe. Er volgde halfweg juli zelfs een operatie.

"Ik kijk ernaar uit om weer in het peloton te zitten", vertelt Boonen een dag voor de langverwachte comeback. "Ik heb de laatste twee weken echt goed kunnen trainen, lange intensieve sessies op de wegen in Monaco. Mijn knie voelt goed aan, het moreel is goed en ik ben erg gemotiveerd."

'Klasbak'

Zijn ploeg Quick Step heeft geen al te hoge verwachtingen na zo'n lange inactiviteit. "Het is afwachten hoe de knie van Tom zal reageren op de koersdagen die hem nu volgen", stelt ploegleider Rik Van Slijcke.

"We evalueren de zaak van dag tot dag. Boonen heeft een goede voorbereiding achter de rug. Bovendien is hij een klasbak en dat soort gasten heeft altijd wat meer voorsprong op iemand anders wat betreft revalidatie. Ik ben er alvast vrij gerust in. Toch mag je de zaak niet onderschatten. Hij mist al een hele tijd dat competitiegevoel."

"Je kan wel koerssituaties simuleren op training, maar in de wedstrijd gaat het er toch nog anders aan toe. We laten Boonen nu rustig aan opbouwen en zien wel hoe ver hij komt. Zijn verdere programma? Dat bekijken we van dag tot dag. Niets overhaasten en vooral niets forceren. Wij leggen hem geen enkele druk op."

Meer over Tom Boonen