Vliegverkeer langzaam weer op gang na staking Belgocontrol

Na de urenlange staking van de luchtverkeersleiders van Belgocontrol zullen in totaal ongeveer 500 vluchten afgelast zijn op de luchthaven van Zaventem, zowel op dinsdag als op woensdag. De vluchten van Brussels Airlines zullen naar verwachting vanaf woensdag 14 uur weer volgens schema verlopen.

ikerremans

De hinder vermindert naarmate de vliegtuigen en bemanningen van Brussels Airlines op de juiste plaats raken, vertelt woordvoerder Geert Sciot. De luchtvaartmaatschappij spreekt van "meerdere honderdduizenden euro's schade" door de staking.

Woensdagmorgen kwam het vliegverkeer op de luchthaven van Zaventem maar langzaam op gang. Naarmate de dag vordert, maken de afgelaste vluchten wel steeds meer plaats voor vertraagde of voorziene vluchten.

Spanje

"Momenteel kunnen we de helft van de vluchten uitvoeren", luidde het woensdag rond 10 uur bij Brussels Airlines. "Tegen 14 uur verwachten we dat alles in de plooi valt en het vluchtschema opnieuw volledig normaal verloopt."

Door de algemene staking in Spanje kunnen er op de verbindingen met dat land wel nog problemen zijn, voegt Sciot nog toe.

160 reizigers

Door de staking van de luchtverkeersleiders hebben 160 mensen de nacht moeten doorbrengen op Zaventem. De reizigers werden in samenwerking met het Rode Kruis opgevangen in de Sky Hall van de luchthaven.

Charleroi

Ook op de luchthaven van Charleroi komt het vliegverkeer woensdag langzaam terug op gang. De vluchten van de maatschappijen Wizzair en Jet4you op Brussels South Charleroi Airport (BSCA) vinden woensdag plaats zoals gepland. Ryanair herneemt zijn vluchten vanaf 13.25 uur.

De woordvoerder waarschuwt wel nog voor vertragingen. Er kunnen ook nog vluchten afgelast worden om operationele redenen.

Meer over Brussels Airport