Van Mechelen: "Van Campenhout zorgt te vaak voor problemen"

Mechels burgemeester Bart Somers werkt voort aan zijn bemiddelingsopdracht. De top van Open Vld heeft om een absolute radiostilte gevraagd rond de crisis binnen de Antwerpse afdeling na het Oosterweeldebacle. Toch hebben (ex-)topfiguren als Dirk Van Mechelen en Dirk Grootjans het Oosterweelakkoord én de dissidente liberale schepen Ludo Van Campenhout al de wind van voren gegeven.

jrosquin

Bart Somers en schepen Luc Bungeneers hebben woensdagmorgen samengezeten op het Antwerpse stadhuis. Daarna trokken ze samen naar het kabinet van Ludo Van Campenhout op de Grote Markt. Somers werkt dus naarstig verder aan zijn bemiddelingsopdracht.

Imagoschade rampzalig

Dat Ludo Van Campenhout weigert om ontslag te nemen als schepen ligt bij een deel van de Antwerpse liberalen zeer moeilijk. "Vlakaf weigeren om ontslag te nemen, zoals schepen Van Campenhout doet, is gewoon ondemocratisch", zegt ex-schepen Dirk Grootjans (Open Vld).

Voormalig Vlaams minister van Begroting Dirk Van Mechelen gaat in het weekblad Knack nog verder met zijn kritiek. De imagoschade die de Open Vld heeft opgelopen door de weigering van Van Campenhout om de partijlijn te volgen noemt de burgemeester van Kapellen "rampzalig". "Politiek is in mijn ogen een ploegsport en als iemand zich continu van het team desolidariseert, heb je een probleem. Een groot probleem", is Van Mechelen kritisch.

"Ludo Van Campenhout is een man met veel talenten - ik heb hem zelf geholpen om te raken waar hij vandaag staat - maar de laatste jaren zorgt hij geregeld voor problemen. Natuurlijk heeft ook hij recht op zijn eigen mening. Maar hij moet zich ook kunnen neerleggen bij de visie van de partij", gaat Van Mechelen verder.

Van Mechelen, destijds een van de grote pleitbezorgers van de Lange Wapper, heeft er trouwens zo zijn twijfels over dat het nieuwe compromis over de Oosterweelverbinding ooit zal worden uitgevoerd. De ex-minister heeft ernstige vragen bij de kostprijs en de timing van het project.

Meer over Dirk Van Mechelen