thumbnail: null
thumbnail: null

Clottemans in de problemen door pilot chute

Els Clottemans heeft gisteren geen goede beurt gemaakt in de Tongerse assisenzaal. De betrokken speurders haalden haar versie over haar “vreemde ontdekking” van de veelbesproken pilot chute onderuit.

fvranckx

“Over haar vondst van die pilot chute heeft ze totaal verschillende versies gegeven aan getuigen. Wie de waarheid spreekt, doet zoiets niet”, argumenteerde de Tongerse politiecommissaris Nico Cilissen.

Els Clottemans gunde speurder Eugeen Crabbé, die haar naar eigen zeggen geterroriseerd had tijdens de ondervragingen, geen blik. Tot de verwachte rechtstreekse clash tussen de advocaten van Clottemans en de speurders kwam het niet. Pas donderdag mogen er aan hen vragen gesteld worden.

Bitsig

Luc Deijgers, de voorzitter van de paraclub, en centrumleider Jurgen Camps hadden gisteren weinig lovende woorden over voor Clottemans die op het einde van de dag uiterst gepikeerd antwoordde op vragen van openbaar aanklager Boyen.

Clottemans vond - naar eigen zeggen toevallig - de pilote chute, hoog in een boom (foto links: reconstructie). Ze zei verdwaald te zijn. De speurders geloven echter niet dat het om toeval gaat.

Frituuruitbater Marc Geussens zei echter meteen dat hij Clottemans als klant kende. Uit zijn getuigenis blijkt dat op de Weg naar Zwartberg, waar zijn frituur ligt en waar de pilot-chute werd teruggevonden hoog in de bomen, vluchtheuvels liggen waardoor automobilisten er hun snelheid moeten aanpassen. Hij vertelt ook dat Els Clottemans en "een man met een Nederlands accent" zeker vier tot acht keer bij hem in de frituur geweest zijn.

Openbaar aanklager Patrick Boyen ging meteen verder in op die getuigenis en dat tot grote iritatie van de verdachte. "Kijk mijnheer, ik kan mij dat allemaal niet meer herinneren", antwoordde ze. De voorzitter van het Hof besloot dan maar om de zitting te schorsen.

Vandaag brengt het Hof een bezoek aan de parachuteclub in Zwartberg. Onder meer deskundigen Erwin De Clercq en Ronny Mariën alsook speurders Crabbé en Cilissen zetten er hun getuigenis verder in een speciaal daarvoor ingerichte hangar. Daarna volgt een bezoek aan de landingszone voor de parachutisten en de plaats waar Els Van Doren is neergestort.

Herbeleef het live-verslag van dag 3: