Peeters verwacht maandag uitsluitsel voor Opel Antwerpen

Vlaams minister-president Kris Peeters verwacht dat General Motors maandag duidelijk maakt of er een kandidaat-overnemer voor zijn fabriek in Antwerpen is. Zelf gaat hij er vanuit dat er nog twee kandidaat-investeerders zijn. Al maakt hij zich toch zorgen "want we hebben al veel meegemaakt met General Motors".

jrosquin, jvangeyte

De investeringswerkgroep rond Opel en diens moederbedrijf General Motors had zichzelf tot eind september de tijd gegeven om een kandidaat- investeerder te vinden voor de bedreigde autofabriek in Antwerpen. Donderdag 30 september zou het lot dus moeten bekend zijn. Maar die datum wordt nu soepel geïnterpreteerd.

Volgens Peeters zouden er nog twee kandidaat- investeerders zijn. Onder hen een Chinese autoconstructeur en een Amerikaanse investeringsgroep. Een mistige derde Europese autogroep zou niet langer bij de ernstige kandidaten worden gesitueerd.

GM heeft eerder gesteld dat de Antwerpse fabriek eind dit jaar dichtgaat als er geen ernstige kandidaat-investeerder wordt gevonden. In dat geval komen 1.200 mensen extra op straat.

Als General Motors zelf geen investeerder aanduidt, zullen de gronden wellicht worden verkocht. Het Gemeentelijk Havenbedrijf van Antwerpen heeft er een voorkooprecht op.

MB, JVG