Tom Waes van berg geplukt door helikopter

Dat Tom Waes (41) houdt van een uitdaging is bekend. Maar af en toe loopt het ook voor hem niet goed af. Afgelopen weekend moest een helikopter uitrukken omdat Waes door zijn knie was gegaan op een berg.

ikerremans

De presentator van het Eén-programma 'Tomtesterom' nam deel aan een extreme trektocht in het Franse Chamonix. In minder dan 13 uur tijd moest Waes 54 kilometer afleggen met een hoogteverschil van 3.600 meter.

Na 16 kilometer moest hij noodgedwongen stoppen. "We waren om drie uur 's nachts vertrokken in een natgeregend bos vol slijk. Eens de boomgrens voorbij was het tien graden onder nul. Het was zo glad dat ik uitgleed, een verkeerde beweging maakte en door mijn knie zakte. Ik kon niet meer verder. Een helikopter is me komen halen. Gelukkig dat die er was, anders hadden ze me anderhalf uur mogen dragen", vertelt Tom Waes.

Het was puur voor de lol dat de presentator deelnam aan de tocht. "Ik wil heel graag de Ultra Trail van de Mont Blanc doen, een tocht van 166 kilometer. Je moet wel vijf punten uit andere loopwedstrijden hebben om deel te nemen. Na de Marathon des Sables had ik maar drie, de tocht van vorig weekend had me het vierde en vijfde punt opgeleverd. Het was misschien niet slim dat zonder veel training te doen."