Het weerbericht voor Limburg

Update woensdag 29 september 8u

Vandaag starten we in Limburg nog grijs aan de dag, maar stilaan zullen er vanuit het noorden opklaringen verschijnen en krijgen we dus eindelijk de zon weer te zien. Het blijft ook overal droog.

rweytjens_fr

Het wordt ook wat warmer dan de voorbije dagen met namiddag maxima tot 17 a 18°C. Er waait hierbij een zwak briesje uit het oosten.

Donderdagochtend arriveert een regenzone vanuit het westen. Deze ondervindt flink wat weerwerk vanwege een hogedrukgebied ten oosten van ons en kan daardoor maar traag de oversteek maken. Daardoor moeten we vrezen voor een grotendeels regenachtige en sombere dag. Het wordt gemiddeld zo'n 16°C warm en er zal een zwakke tot matige westelijke wind waaien.

Vrijdag blijft het droog met soms mooie opklaringen. De temperaturen doen het ook vrij aardig met minima rond 8 a 9°C en maxima rond 18°C. In de nacht naar zaterdag arriveert de volgende regenzone vanuit het westen.

Zaterdag wordt dan een wisselvallige dag met perioden met regen. De temperaturen zetten dan ook weer een stapje terug met nog maxima rond 17°C.

Ook zondag blijft het wisselvallig buien die worden afgewisseld door droge perioden met een streepje zon. Het wordt dan ook tijdelijk warmer. Met 20 a 21°C zal het zelfs zwoel aanvoelen in de vochtige lucht.

Begin volgende week spant de zuidwestenwind aan en blijft het een komen en gaan van regenzones. De nachten blijven zacht met minima rond 10°C en de maxima schommelen rond 17-18°C.

Ruben Weytjens

Niet te missen