Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beelden fatale val getoond - Herbeleef het live-verslag van dag 3

Op het assisenproces over de parachutemoord zijn vandaag live-beelden getoond van de val van Els Van Doren. Die schokkende beelden brachten de zus van Els Van Doren aan het huilen. Dinsdagvoormiddag zijn ook Nico Cilissen en Eugeen Crabbé verhoord, de speurders die het onderzoek naar de parachutemoord gevoerd hebben.

ghouben

Zij gaven een overzicht van hoe het onderzoek verlopen is. Zowel advocaat Vic Van Aelst als beklaagde Els Clottemans hadden maandag en vorige week vrijdag zwaar uitgehaald naar Crabbé en naar het gevoerde onderzoek, maar tot een confrontatie kwam het vandaag niet. Er was afgesproken dat de advocaten geen vragen zouden stellen. Donderdag wordt gedetailleerd ingegaan op het onderzoek en zullen de advocaten hun vragen kunnen stellen.

Jan De Wilde, de echtgenoot van slachtoffer Els Van Doren, en de twee kinderen Vincent en Karol hebben dinsdag net als gisteren de assisenzaal in Tongeren na de opening van de zitting verlaten om de vreselijke beelden van het lichaam van Els Van Doren niet te moeten zien.

De beelden van de camera die zich op de helm van Els Van Doren bevond, tonen de volledige sprong. Na enkele seconden probeert Els Van Doren haar parachute te openen, maar ze kijkt meteen naar boven en ziet dat dit niet lukt. Tussen het naar boven kijken en het neerkomen zitten slechts 3 tot 4 seconden.

Vervolgens worden ook de beelden van de camera van Marcel Somers getoond. Daarop is niet meteen te zien hoe de sprong van Els Van Doren is mislukt, maar wel hoe de man onmiddellijk op zoek gaat naar een landingsplaats. Uiteindelijk komt hij neer op een voetbalveld in de buurt. Hij landt en roept luid: "Neeee".

De zus van Els Van Doren was wel nog aanwezig maar het werd haar teveel. Ze verliet huilend de zaal.

(Foto: De speurder Eugene Crabbé en Nico Cilissen verlaten het gerechtsgebouw in Tongeren)

Herbeleef het live-verslag van dag 3:

Poll

Het Belang van Limburg stopt met de onlinepoll waarin gepeild wordt naar de mening van onze lezers over de vraag of Els Clottemans de parachute van Els Van Doren heeft gesaboteerd. De bedoeling van de poll was enkel om te peilen naar wat er leeft bij de mensen, niet meer en niet minder. De reactie van de voorzitter van het Tongerse assisenhof en de mediabelangstelling hebben de poll belangrijker gemaakt dan hij is. Uiteraard wil ook Het Belang van Limburg een sereen proces. Daarom heeft de hoofdredacteur besloten de rondvraag te beëindigen.

Bekijk het verslag van VTM:

Taiwanese belangstelling

De zaak Clottemans wordt blijkbaar gevolgd tot in Taiwan. De zender NMA.tv heeft zelfs een animatie (hier beneden te zien) gemaakt met de dodelijke sprong van Els Van Doren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer