thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Confronterende beelden te pletter gestorte Els Van Doren getoond - Herbeleef dag 2

Vanmorgen is om 9 uur in Tongeren de tweede dag van het assisenproces over de parachutemoord van start gegaan. Beschuldigde Els Clottemans werd in de voormiddag ondervraagd door de voorzitter van het hof. Daarna kwamen ooggetuigen en hulpverleners aan het woord.

ghouben

Lees ook: Heeft Els Clottemans de parachute gesaboteerd?

Els Van Doren heeft tijdens haar val voor haar leven gevochten. Dat vertelden de ooggetuigen uit Opglabbeek, die de vrouw hebben zien neerstorten, vanmiddag op het assisenproces. Dat de vrouw zelfmoord heeft gepleegd door zelf haar parachute te saboteren, lijkt dus erg onwaarschijnlijk.

De getuigen beschreven ook hoe Marcel Somers, die zowel met Els van Doren als met de beklaagde Els Clottemans een relatie had, tijdens en na de sprong reageerde. Somers zag dat Van Doren problemen had en probeerde zelf zo snel mogelijk te landen, volgens de getuigen. "De paniek stond op zijn gezicht te lezen. Hij wilde meteen naar haar toe."

Somers riep ook dat er iets mis was met de rugzak en dat iedereen er van af moest blijven, aldus de getuigen.

"Ik was nummer 2"

Voormiddag vroeg rechter Michel Jordens Clottemans onder meer naar haar relatie met haar overleden hartsvriendin. Ze zegt dat ze wist dat Van Doren een relatie had met Marcel Somers. Ook geeft ze toe dat ze haar bedrogen heeft.

"Ik wist hoe de zaken ineen zaten. Als nummer 1 kwam, ging nummer 2 weg. Ik wist dat ik nooit nummer 1 kon worden en wilde die relatie tussen de twee niet kapotmaken", zei ze.

Over de verhoren zei Clottemans dat die "allesbehalve normaal verlopen zijn". Volgens haar had de politie eigen hypotheses en werd ze geviseerd. Ook zou ze tijdens de verhoren gekleineerd zijn geweest.

Els' echtgenoot

Toen de rechter Clottemans vroeg naar de persoon die volgens haar Els Van Doren om het leven bracht, antwoordde ze Jan De Wilde, Van Dorens echtgenoot. "Hij had een duidelijk motief. Zijn vrouw bedroog hem". Marcel Somers plaatst ze op de tweede plaats. "Misschien kon hij het niet meer aan".

Confronterende beelden

In de namiddag de inspecteurs van de lokale politie gehoord. Zij waren als eerste ter plaatse en deden de eerste vaststellingen. Ze vermoedden meteen dat er meer aan de hand was dan een ongeval. Ze spraken met de getuigen en maakten een foto-dossier aan.

Die confronterende beelden, van onder andere de te pletter gevallen Els Van Doren, werden in de assisenzaal getoond. De man en kinderen van Van Doren, die vandaag aanwezig zijn, kwamen pas terug de zaal binnen na het tonen van de foto's.

Na de speurders was het de beurt aan de hulpverleners die als eerste ter plekke waren.

Herlees de live-verslaggeving van vandaag:

Volg de 2e dag van het assisenproces over de parachutemoord live

Bekijk ook deze vtm-reportage:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer