thumbnail: null
thumbnail: null

De Croo: "Geen mediaproces over Ludo Van Campenhout"

Open Vld-voorzitter Alexander De Croo wil geen mediaproces rond de 'dissidente' Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout. Dat liet hij vrijdagavond weten in 'Terzake'. De Croo weet dat de zaak "niet gemakkelijk" is voor zijn partij, maar hij wilde geen impulsieve beslissing nemen.

ikerremans

De Croo herhaalde dat de Antwerpse fractie een politieke lijn heeft uitgezet in het Oosterweeldossier, namelijk het vasthouden aan het dubbelbesluit van de Vlaamse regering.

Dissidente standpunten

Door de Antwerpse fractie niet te volgen en te willen aanblijven als schepen, heeft Van Campenhout zich feitelijk uit de partij gezet, aldus de voorzitter. Hij wees er nog op dat Ludo Van Campenhout al maanden dissidente standpunten inneemt.

De Open Vld-voorzitter tilde niet erg zwaar aan de steun die Marco Laenens, de voorzitter van Open Vld Antwerpen-Stad, voor Van Campenhout uitsprak. "Annick De Ridder heeft voor haar beurt gesproken", aldus Laenens. Niet de hele afdeling steunt hem, wierp De Croo tegen. "En er is ook nog Open Vld Groot-Antwerpen", aldus De Croo.

Lidkaart

De nationale voorzitter ging vrijdagmiddag naar Antwerpen, vooral om Van Campenhout te overtuigen om, net als Luc Bungeneers, op te stappen als schepen in Antwerpen. Over een ontslag van Van Campenhout is echter nog niet gesproken.

Van Campenhout zelf zwaaide tijdens een korte persconferentie met zijn Open Vld-lidkaart, om aan te tonen dat hij nog steeds bij de partij hoort. Van mening veranderen doet hij evenwel niet. "Ik ben niet van plan mijn mening over de Oosterweelbeslissing te herzien. Als ik moet kiezen tussen de partij en de stad Antwerpen, dan kies ik voor de stad", aldus Van Campenhout na zijn gesprek met De Croo.

Over het gezwaai met de lidkaart was De Croo in ieder geval niet te spreken. "Van Campenhout doet alsof het een spelletje is, maar politiek gaat over inhoud."

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Meer over Alexander De Croo