Ontknoping rond Oosterweel mogelijk op woensdag

Het ziet er niet naar uit dat er dinsdag een beslissing zal vallen in het Oosterweeldossier. Er was dinsdag ook (nog) geen nieuwe topvergadering over het dossier. Wellicht worden woensdag knopen doorgehakt.

jrosquin

Vorige week donderdag liepen de gesprekken over de Oosterweelverbinding, de verbinding die de Antwerpse ring moet sluiten, uit op een cijferruzie waarbij vooral sp.a (voorstander van de tunnel) en N-VA (voorstander van de goedkopere Lange Wapper-brug) tegenover mekaar stonden. Sinds die vergadering zijn er naar verluidt nog wel contacten geweest tussen de verschillende hoofdrolspelers, maar een nieuwe gezamenlijke topvergadering zou pas voor woensdag zijn.

Positieve geluiden

Intussen zijn er voorzichtig positieve geluiden te horen. Zo stuurt niemand aan op een crash van de regering en zou er een oplossing worden voorbereid "die door iedereen verdedigbaar zou zijn".

"Dossier mismeesterd"

Op geruchten dat Vlaams minister-president Kris Peeters en zijn partij CD&V in deze of gene richting zou schuiven, wordt door het kabinet Peeters niet gereageerd.

In een interview met het weekblad Knack dat woensdag verschijnt stelt Peeters dat "een goede politieke beslissing een evenwichtig compromis is waarbij niemand gezichtsverlies lijdt". "Het is in elk geval wel mijn bedoeling om alle regeringspartijen aan tafel te houden", klinkt het.

In hetzelfde Knack-interview geeft Peeters toe dat het Oosterweeldossier "op bepaalde momenten echt is mismeesterd". "Er zijn dingen gebeurd waarover ik serieus heb gevloekt", luidt het.