Minderjarige dief slaat Truiense (72) in het ziekenhuis

Bij een gauwdiefstal is een 72-jarige vrouw zaterdag zwaar toegetakeld door een minderjarige jongen. De vrouw had net de deur van haar kapster achter zich dichtgetrokken toen ze werd aangevallen door een gauwdief.

ghouben

De gauwdief wilde de handtas van de vrouw jatten, maar dat lukte niet meteen. Daarop gaf hij de vrouw een vuistslag, recht in haar aangezicht.

Trappen op hoofd en ledematen

Ze verloor haar evenwicht en haar bril en viel op de grond, de handtas nog stevig in haar hand gekneld. De jongeling ging daarop zo woest te keer en schopte de vrouw op haar hoofd en ledematen.

“Ik schreeuwde om hulp maar niemand kwam opdagen. Uiteindelijk heb ik mijn handtas moeten loslaten waarop de dief richting veemarkt liep”, zegt Yvonne.

Twee gebroken vingers

“Ik heb twee gebroken vingers, een gekneusde oogkas en een resem blauwe plekken op mijn lichaam. Zondagmorgen mocht ik het ziekenhuis verlaten”, zegt het nog steeds zwaar aangeslagen slachtoffer.

Het is dankzij het alert optreden van een politieman dat zij haar handtas terug heeft. Op de parking van het OCMW kreeg hij hem te pakken en wist hij hem te overmeesteren en over te dragen aan zijn collega’s. Het parket van Hasselt werd ingelicht.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio