Fifth Avenue blijft duurste winkelstraat

Fifth Avenue in New York blijft de duurste winkelstraat ter wereld. Wie er iets wil verkopen, moet per vierkante meter winkelruimte jaarlijks 16.257 euro huurgeld betalen. De duurste Belgische winkelstraat - de Nieuwstraat in Brussel - staat op plaats 29 met een stabiele huurprijs van 1.625 euro per vierkante meter.

jvangeyte

De ranglijst wordt elk jaar opgemaakt door de vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield. Net als vorig jaar blijft Fifth Avenue hem aanvoeren. De huurprijs voor een winkelpand steeg er de voorbije twaalf maanden nog met 8,8%.

Op nummer twee staat de Causeway Bay in Hongkong met een huurprijs van 14.620 euro per vierkante meter per jaar.

Nummer drie wordt Ginza in Tokio met 7.711 euro. Vorig jaar stond deze straat nog op vijf. Ze is over de Champs Elysées in Parijs (6.965 euro, een daling met 9,5%) en de Via Montenapoleone in Milaan (6.770 euro, status quo) gewipt. Zij zakten respectievelijk naar plaatsen vijf en zes.

Europa

De duurste Europese straat is nu New Bond Street in Londen met een huurprijs van 7.345 euro per vierkante meter per jaar. Hier steeg de prijs het voorbije jaar met liefst 19,4%.

In twee op de drie landen zag Cushman & Wakefield de huurprijzen stijgen of stabiliseren. In het resterende derde daalden ze. Dat is een pak beter dan in 2009. Toen werd de grootste daling van de huurprijzen in de jongste 25 jaar opgetekend.

Haddock Lobo in het Braziliaanse Sao Paulo was algemeen de grootste stijger, met huurprijzen die met 92 % de hoogte ingingen.

JVG