Gimv investeert in Private Outlet

De Gimv investeert 4,9 miljoen euro in het Franse Private Outlet. Dat verkoopt merkkledij en accessoires via het internet. Andere investeerders dragen 4,1 miljoen euro aan.

jvangeyte

Private Outlet is actief in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Het verse geld zal worden gebruikt om het bedrijf in zijn huidige markten sneller te laten groeien, alsook om uit te breiden naar andere landen of om acquisities te doen.

Private Outlet heeft zijn hoofdkantoor in La Plaine Saint Denis nabij Parijs en werd in 2007 opgestart door de Andrinogroep. Deze groep is een van de belangrijkste franse groothandelaars in kledij en accessoires.

Vandaag stelt de groep ongeveer 105 mensen tewerk en werkt hij samen met meer dan 150 gerenommeerde kledingmerken. Private Outlet telt 1,8 miljoen actieve leden, wat een jaarlijkse groei betekent van meer dan 100% sinds 2007.

In september 2008 haalde het bedrijf in een eerste kapitaalronde al 7,3 miljoen euro op bij BayTech Venture Capital, GP Bullhound en Kreos Capital. De hudige kapitaalronde, waarbij de Gimv instapt, is de tweede die het bedrijf doet.

JVG