Lady Gaga verdedigt homo's in Amerikaanse leger

De excentrieke zangeres Lady Gaga komt samen met haar fans op tegen de Amerikaanse wet 'Don't ask, don't tell'. Als gevolg van die wet moeten homoseksuele soldaten hun geaardheid verbergen in het Amerikaanse leger.

Aan de vooravond van een belangrijke stemming in de Amerikaanse senaat, voerde Lady Gaga actie tegen de omstreden wet.

ikerremans

Op haar Twitter- en Facebookpagina spreekt de 24-jarige popster ook de conservatieve politici aan om de wet niet strenger te maken. "Help me om de wet te hervormen", luidt het.

Lady Gaga heeft 6 miljoen mensen die haar volgen via Twitter en 18 miljoen vrienden op Facebook. Zij wil dat die allemaal mee ten strijde trekken tegen seksuele taboes in het Amerikaanse leger.

President Barack Obama liet eerder al weten de wet te willen afschaffen. Die gaat terug op 1993 en verbiedt homo's en lesbiennes in het leger om hun seksuele geaardheid kenbaar te maken, op straffe van schorsing. Volgens homorechtenorganisaties zijn sinds de inwerkingtreding van de bijna afgeschafte wet al meer dan 13.500 mannelijke en vrouwelijke soldaten uit het leger ontslagen omdat zij zich hadden geout over hun seksuele geaardheid.

Niet te missen