Verbouwingen cc Hasselt bijna rond

Vandaag start het nieuwe culturele seizoen in het cultureel centrum Hasselt (ccha) en de verbouwingen naderen hun voltooiing. Voortaan kan je immers van de voordeur tot de achterdeur dwars door het gebouw kijken. De gang die al langs de kassa’s naar de achterzijde leidde, is in volle breedte doorgetrokken.

“Eindelijk zijn we van dat donkere hol af, dat smalle gangetje waarlangs de bezoekers richting achterdeur en parking moesten”, vertelt cultuurschepen Karolien Mondelaers.

“Er is ruim 350.000 euro geïnvesteerd. Meer dan ooit willen we onderstrepen dat we een gebouw voor de hele familie zijn. De aanpassingen van het sanitaire blok maken dat bijvoorbeeld duidelijk. Daar zijn voortaan ook aangepaste toiletten voor mindervaliden en voor kinderen.”

“Helemaal rond zijn de werken nog niet”, legt architect Luc Vanmuysen van A2O uit.

“Dit is de tweede fase. In een eerste fase werd de grote schouwburg vernieuwd, later, in de derde fase die we hopelijk in mei 2011 kunnen opstarten, wordt het cafetaria verbouwd. Die werken zouden dan afgerond moeten zijn tegen de start van het theaterseizoen in 2011.

Op nog langere termijn zou dan een masterplan voor de buurt volgen, waarin onder meer ook de parkeervoorzieningen en de rol van het ziekenhuis beschreven moeten worden.”

“De gang is nu over de volle lengte ruim 8 meter breed”, zegt ccha-directeur René Geladé. “Door de goed uitgekiende verlichting, in combinatie met het daglicht dat we binnenhalen via onze mooie binnentuin, is deze ruimte voortaan ook geschikt als exporuimte.

De krantenhoek die er vroeger was, blijft behouden en de toiletten zijn vernieuwd en verplaatst. Tot slot is het loket voor het cursusaanbod binnen het ccha, nu ook volwaardig uitgebouwd.”

DJ


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio