Jérôme D'Ambrosio vrijdagtester bij Virgin Racing

Jérôme D'Ambrosio wordt tijdens vier van de vijf laatste Grote Prijzen van het Formule 1-seizoen testpiloot bij Virgin, het team van Richard Branson. In Singapore, Japan, Zuid-Korea en Brazilië zal hij tijdens de vrije oefensessies op vrijdag achter het stuur van de bolide mogen kruipen.

ssimons

Voor de Grote Prijzen zelf moet D'Ambrosio zijn plaats afstaan aan de Braziliaan Lucas Di Grassi. Op het einde van het seizoen zal de Belg zijn talent mogen tonen tijdens de 'Rookies Days', wanneer hij één dag voor Renault en één dag voor Virgin zal rijden.

"Het is een mooie blijk van vertrouwen van Virgin door me te laten rijden op circuits die ik niet ken. Maar er is nog heel wat werk, ik op de piste bijvoorbeeld en er zijn nog andere zaken die op punt moeten worden gesteld. Het zou fantastisch zijn om in 2011 aan de start te staan", verklaarde D'Ambrosio.

Als D'Ambrosio volgend seizoen een zitje krijgt bij Virgin, wordt hij de eerste Belg in de Formule 1 sinds Philippe Adams. Die reed in 1994 twee Grote Prijzen voor Lotus.