Meisje van 16 komt om bij ongeval in Neeroeteren

Bij een bijzonder zwaar ongeval op de Breeërweg in Neeroeteren is zaterdag een 16-jarig meisje uit Maaseik om het leven gekomen. Slachtoffer is Jana Eerdekens. De botsing gebeurde in de omgeving van de ouderlijke woning van het meisje.

redactie

Het ongeval gebeurde rond 16.45 uur, tussen de brug over de Zuid-Willemsvaart in Voorshoven en de grens met Opitter. Vlakbij de Zuid-Willemsvaart maakt de Breeërweg een scherpe bocht, waar verkeersborden extra aandacht vragen om snelheid te matigen.

Een 19-jarige Maaseikenaar verloor er de controle over het stuur, miste de bocht en kwam in botsing met een auto die uit de tegengestelde richting kwam. De auto van de Maaseikenaar werd in de flank gegrepen en kwam op zijn zij terecht.

De 19-jarige bestuurder uit Maaseik raakte bij de klap zwaargewond. Zijn passagierster, Jana Eerdekens, werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis in Genk overgebracht waar ze korte tijd na opname aan haar verwondingen bezweek. Haar ouders vernamen het verschrikkelijke nieuws op vakantie in Egypte en keerden meteen terug.

In de andere wagen liep een 53-jarige inwoonster uit Kinrooi verwondingen op.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio