Het weerbericht voor Limburg

Update zondag 19 september 8u30

Vanochtend is het op de meeste plaatsen zwaar bewolkt. Mogelijk persen de wolken er hier en daar enkele druppels uit maar veel zal het zeker niet voorstellen. Later in de voormiddag verschijnen er bovendien opklaringen.

rweytjens_fr

Namiddag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. In het noorden zullen meer wolken voorkomen dan in het zuiden van de provincie. We halen vandaag gemiddeld 17°C met misschien een uitschieter tot 18°C in de Kempen. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Maandag komen er veel hoge wolkensluiers voor waar de zon toch wel regelmatig doorheen kan schijnen. In de loop van de namiddag zou er in het westen van de provincie ook meer middelhoge bewolking kunnen voorkomen maar het blijft overal droog. De minima liggen rond 7 a 8°C en de maxima komen in de buurt van 18 a 19°C uit. Er zal een matige zuidwestenwind waaien.

Dinsdag zou het een poosje kunnen duren alvorens we van het ochtendgrijs verlost zijn maar in de loop van de dag zou de zon toch steeds meer ruimte moeten krijgen waardoor de temperatuur kan oplopen tot rond 20°C. De wind waait dan zwak uit veranderlijke richtingen.

Tegen woensdag is de wind dan naar het oosten gedraaid en van daaruit wordt droge en zachte lucht naar onze omgeving getransporteerd. Weinig wolken dus en veel zon met aangename nazomertemperaturen tot ongeveer 22°C en lokaal nog een graadje meer. De minima situeren zich in de buurt van +10°C.

Ook voor donderdag ziet het er erg goed uit met zeker in de voormiddag nog veel zonneschijn en maxima tot 23°C. In de loop van de namiddag komt er dan geleidelijk wat meer bewolking opzetten vanaf het westen maar het blijft overal droog.

Vrijdag draait de wind naar het noorden en wordt het dus al wat koeler met minima rond 8°C en nog maxima tot zo'n 20°C. Bovendien zouden er in de loop van de dag verspreid enkele buien kunnen vallen.

Ex-orkaan Igor zorgt nog een beetje voor onzekerheid, maar het ziet er toch meer en meer naar uit dat de temperaturen in het weekend verder moeten inleveren. Het blijft echter wel (zo goed als) droog, wat natuurlijk ook al veel waard is.

Ruben Weytjens

Niet te missen