Het weerbericht voor Limburg

Update zondag 19 september 8u30

Vanochtend is het op de meeste plaatsen zwaar bewolkt. Mogelijk persen de wolken er hier en daar enkele druppels uit maar veel zal het zeker niet voorstellen. Later in de voormiddag verschijnen er bovendien opklaringen.

rweytjens_fr

Namiddag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. In het noorden zullen meer wolken voorkomen dan in het zuiden van de provincie. We halen vandaag gemiddeld 17°C met misschien een uitschieter tot 18°C in de Kempen. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Maandag wordt het wisselend bewolkt. De buien houden we volgens de huidige weerkaarten opnieuw net buiten de Limburgse deur en we krijgen zeker voormiddag regelmatig de zon te zien. Namiddag zal de bewolking vanuit het westen geleidelijk toenemen. De minima liggen rond 8°C en de maxima komen in de buurt van 18 a 19°C uit. Er zal een matige zuidwestenwind waaien.

Dinsdag zou het een poosje kunnen duren alvorens we van het ochtendgrijs verlost zijn maar in de loop van de dag zou de zon toch steeds meer ruimte moeten krijgen waardoor de temperatuur kan oplopen tot rond 20°C. De wind waait dan zwak uit veranderlijke richtingen.

Tegen woensdag is de wind dan naar het oosten gedraaid en van daaruit wordt droge en zachte lucht naar onze omgeving getransporteerd. Weinig wolken dus en veel zon met aangename nazomertemperaturen tot ongeveer 21°C.

Ook voor donderdag ziet het er erg goed uit met veel zonneschijn en maxima boven 20°C.

Waarschijnlijk blijft het ook vrijdag nog warm, al zou de kans op een onweerachtige bui dan mogelijk kunnen toenemen. Vanaf dan wordt het echter erg onzeker op de weerkaarten. Mogelijk houdt het nazomerweer nog een poosje stand, maar er zijn ook kapers op de kust. De onzekerheid wordt vooral veroorzaakt door het onvoorspelbare karakter van de ex-orkaan Igor die tegen dan onder de vorm van een doodgewone depressie richting het westen van Europa komt opzetten.

Ruben Weytjens

Niet te missen