Binnenkort Jef Ulburghsstraat in Noord-Genk

Print
Genk - Donderdagavond boog de gemeenteraad zich over het toekennen van negen nieuwe straatnamen in Genk. Bij die negen nieuwe straatnamen geen Jef Ulburghsstraat. Die naam zal later worden toegekend aan een straat in Noord-Genk, dichtbij een van de vroegere mijnsites.

Gemeenteraadslid Angela Bruno (Pro Genk) deed het voorstel voor een aan Jef Ulburghs gewijde straat. Bij de eerstvolgende uitbreiding in Zwartberg, Winterslag of Waterschei zal de straatnaam worden toegekend.

Negen straten kregen nu al een nieuwe naam. Een zijstraat van de Zevenbonderstraat zal de Windekestraat heten. De Welzijnscampus zal in de toekomst niet meer aan de Weg naar As liggen maar wel aan de Welzijnscampus. De Postwinningstraat en de Posthuisstraat komen er aan de verkaveling ‘Op de Meer’.

De Caetsbeek wordt met de Vogelmerkstraat ook weer een stukje rijker. De toegangsweg tot de karting op Horensbergdam krijgt als Damstraat nu ook een officieel tintje. Voorts is er de Houtwalstraat, een insteek aan de Vogelzangstraat, de Seinhuisstraat als verlenging van de Gieterijstraat en de Kolenwasserijlaan op C-Mine.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio