thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Lokerse basisschool in vizier Centrum Racismebestrijding

Een Lokerse school zou weigeren een paar ‘blanke’ kinderen in een concentratieklas te plaatsen. Dat beweert een Turkse vrouw. De school ontkent dat verhaal.

wverhaert

Een Turkse moeder is boos op de vrije basisschool OLV-Presentatie in Lokeren. Haar dochter zit in een klas met enkel allochtone kinderen en de moeder vreest dat dat tot een taalachterstand kan leiden. Ze deed haar verhaal op de regionale zender TV Oost. Daar werd het voorgesteld als zou de school aparte klasjes hebben voor blanke en niet-blanke kinderen.

“Klopt niet”, zegt directeur Luc Audenaert van de school. “Diversiteit is belangrijk voor ons. We streven naar een gelijke verdeling tussen autochtone en allochtone kinderen. In 15 van de 17 klassen hebben we bijna een fiftyfifty verhouding. In twee klassen is dat niet gelukt en daar zitten enkel allochtone kinderen.”

“Als we in die twee klassen toch een paar autochtone kinderen zouden plaatsen, vormen die een minderheid en lopen we het risico dat hun ouders hen naar een school in een buitenwijk sturen. De scholen daar doen het heel goed, terwijl die in de stadskern steeds meer autochtone kinderen verliezen. We hebben dit schooljaar geen autochtone ouders verloren door te zorgen voor een gelijke verspreiding”, stelt de directeur vast.

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding heeft laten weten dat het vandaag contact zal opnemen met de school.

DVR

Bekijk de reportage op TV OOST:

Beeld: TV OOST

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer