José Happart woedend na Waalse excuses aan Jan Peumans

Print
José Happart woedend na Waalse excuses aan Jan Peumans

José Happart woedend na Waalse excuses aan Jan Peumans

Riemst - José Happart, voormalig burgemeester van Voeren, betreurt het dat Waals minister-president Rudy Demotte en PS-voorzitter Elio Di Rupo té snel hun verontschuldigingen hebben aangeboden aan N-VA'er Jan Peumans. De voorzitter van het Vlaams Parlement werd in het Luikse Wezet (Visé) aangevallen door een militant van Action Fouronnaise. De vermeende dader ontkent de Riemstenaar een pak rammel te hebben gegeven.

In een communiqué uit Happart zijn woede over de "fabeltjes" van Peumans. De gewezen Waalse minister is naar eigen zeggen ook gekwetst door het krediet dat de Waalse politici aan zijn leugenachtige beschuldigingen hebben gegeven.

Happart verwijst bovendien naar het feit dat de Limburgse politicus in de jaren 70 en 80 deelnam aan betogingen in Voeren van VMO en Voorpost. "Onlangs nog verzette hij zich tegen de Waalse economische belangen in tegen de verlenging van de startbaan van het vliegveld van Bierset", aldus Happart nog.

Het voormalige kopstuk van PS hoopt alvast dat N-VA geen voordeel uit deze "lamentabele zaak" zal halen om uiteindelijk "de legitieme eisen van de Walen en de Voerenaars in het bijzonder te verzwakken."

Peumans heeft ondertussen een advocaat onder de arm genomen.

Lees ook: "Ik Peumans aangevallen? Pure verzinsels!"

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio