'Olijke duo' praat met groenen

De voorzitters van Kamer en Senaat André Flahaut (PS) en Danny Pieters (N-VA) voeren donderdag opnieuw gesprekken in het kader van hun bemiddelaarsopdracht. In de komende dagen ontvangt "het olijke duo" de voorzitters van de zeven partijen, die tijdens de preformatie aan de tafel zaten, om na te gaan of ze alsnog willen werken aan een herziening van de financieringswet. Donderdag zijn eerst de groenen aan de beurt.

kscherpenberg

Eerst mocht Wouter Van Besien, voorzitter van Groen!, bij de twee heren aankloppen. Nadien kwam Ecolo-evenknie Jean-Michel Javaux op de koffie.

Lees ook: "Liberalen willen absoluut opnieuw aan de macht"

Het is niet duidelijk of er donderdag nog voorzitters verwacht mogen worden. Joëlle Milquet (cdH), Caroline Gennez (sp.a) en Wouter Beke (CD&V) zouden vrijdag pas aan de beurt zijn.

Woensdag zaten Pieters en Flahaut zes uur lang aan tafel met Bart De Wever en Elio Di Rupo. Na afloop maakten de bemiddelaars bekend dat de grote twee akkoord waren gegaan met een "aangepaste methodiek, die beantwoordt aan de bekommernissen van de preformatiefase en die tot doel heeft om gelijktijdig werk te maken van de herziening van de financieringswet en het uitzetten van de krachtlijnen voor de begroting van de jaren 2011 en 2012."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer