Justine Henin zet huis in Rochefort alweer te koop

Justine Henin heeft haar huis in het piepkleine Waalse dorpje Ave-et-Auffe, nabij Rochefort, alweer te koop gezet. De tenniskampioene, die momenteel nog herstelt van een blessure, heeft nooit echt gewoond in het huis dat nu voor 299.000 euro van de hand wordt gedaan.

ikerremans

Het huis staat leeg, op wat kartonnen dozen na. De tuin, 28 are groot en met uitzicht op bossen en akkers, ligt er onverzorgd bij. Een tuinarchitect heeft de plannen voor de aanleg gemaakt, maar daar bleef het bij.

Privé

Het vastgoedkantoor Honesty in Libramont - met zetel in Rochefort - mag het huis in typische grijze ruwe steen uit de Ardennen nu verkopen. De vraagprijs is 299.000 euro (kadastraal inkomen bedraagt 1.009 euro).

Dat is meer dan wat Henin er vorig jaar zelf voor heeft betaald. Ze kocht het voor bijna 280.000 euro van een koppel dat het nieuw had laten bouwen. Door een echtscheiding deden de eigenaars het onmiddellijk weer van de hand.

Het huis telt drie slaapkamers, twee woonkamers, een moderne open keuken en een volledig ingerichte badkamer. Het is rustig gelegen en heeft een uniek uitzicht.

Waarom Henin het huis weer verkoopt, is niet duidelijk. Haar familie weigert elk commentaar. “Dat is privé”, klinkt het beleefd.