Moussa Dembele schittert weer, Barcelona onderuit

In de Premier League heeft Fulham met 2-1 gewonnen van Wolverhampton. Alle drie de doelpunten waren van Belgische makelij.

kscherpenberg

Jelle Van Damme bracht de bezoekers op voorsprong. De gewezen Anderlecht-vedette profiteerde van defensief geklungel bij de Londenaars. Moussa Dembele ontpopte zich nadien ongetwijfeld in één klap tot publiekslieveling. De Rode Duivel scoorde nog twee keer en zorgde alsnog voor de driepunter.

Voor de verliezende Europa League-finalist is dat een heuse opsteker, want het zag spits Zamora met een zware blessure uitvallen. Reeksgenoot Manchester United speelde slechts 3-3-gelijk bij Everton. Arsenal, zonder Thomas Vermaelen, won van Bolton met 4-1.

Blauwtje voor Barcelona

In de Bundesliga heeft Bayern München zaterdag nog maar eens puntenverlies geleden. Het kwam niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Werder Bremen. FC Hollywood heeft zo slechts vier punten uit drie wedstrijden.

In de Spaanse voetbalcompetitie heeft Barcelona op de tweede speeldag verrassend met 0-2 verloren van promovendus Hercules. Valdez scoorde twee keer. Trezeguet had de 0-3 moeten maken.

In Nederland legden Ajax, Twente en PSV een foutlous parcours af. De Amsterdammers klopten rode lantaarn Willem II met 2-0. Preud'homme en Twente juichten bij Venlo: 1-2. PSV, ten slot, vloerde NEC Met 3-1.

Milan en Roma druipen af

In de Serie A was het zaterdag absoluut balen voor AS Roma en AC Milan. De hoofdstedelingen verloren met maar liefst 5-1 in Cagliari. AC Milan moest het onderspit delven tegen promovendus Cesena: 2-0. Concurrent Inter Milaan profiteerde van deze misstappen. Het won met 2-1 van Udinese en heeft zo 4 op 6.