KV Mechelen lijdt eerste nederlaag in Kortrijk

KV Mechelen liep in Kortrijk zijn eerste nederlaag van het seizoen op. Op de Groeningekouter werd – vooral na de rode kaart van Kums - een veldslag uitgevochten. Een doelpunt van Brecht Capon was voldoende voor Kortrijk om de Maneblussers uit te tellen.

kscherpenberg

Voor het eerst dit seizoen wijzigde Marc Brys – weliswaar noodgedwongen – zijn elftal. De vervanger van de naar Standard vertrokken Nong bleek niet de pas aangetrokken Benteke, wel Diabang. Vanhaezebrouck schudde zijn team wat meer door elkaar. Gershon nam na zijn blessure zijn plaats weer in ten koste van Martin en Carevic startte op links waardoor Oussalah op de bank startte.

De eerste doelman in actie was Renard die een wegdraaiende center van Carevic weg sloeg en de rebound van Capon makkelijk pakte. Even later was de Mechelse doelman kansloos toen een centerschot van Capon via de voet van Ghomsi in doel verdween.

Slechte passes

Het eerste bezoekende gevaar was een kopbal van Geudens op vrijschop van Gorius, maar recht in de handen van Verbauwhede. Ondanks veel slechte passes kwam Mechelen stilaan meer in de rechthoek van Kortrijk. Mununga mocht alleen op Verbauwhede af maar Belhocine was op tijd terug om hem in hoekschop af te blokken. Op die corner kopte Van Hoevelen weer in de armen van Verbauwhede. Zijn overbuur Renard had meer moeite met een schot van Mboyo. Rossini trapte nog van buiten de rechthoek, maar Renard ging goed plat.

Nog voor rust greep Marc Brys in. Hij bracht de nieuwste aanwinst Benteke - vorig jaar goed voor veertien doelpunten bij KV Kortrijk - in de plaats van Wilmet. Mechelen drukte even door en Kortrijk was het noorden kwijt. De poppen gingen helemaal aan het dansen toen Kums stevig doorging op Mununga en zijn tweede geel kreeg. Bij het protest op de Kortrijkse bank werd keeperstrainer Vande Walle door Wouters naar de tribune gestuurd. In de blessuretijd ging El Araichi helemaal door het lint toen hij beweerde dat hij van Mununga een elleboogstoot had gekregen. De Kortrijkse verdediger kwam er vanaf met geel wegens protest en moest door verschillende ploeggenoten afgekoeld worden.

Diabang was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot strandde in het zijnet. Meteen het laatste wapenfeit van een moedig maar weinig efficiënt strijdend Mechelen dat meteen zijn eerste nederlaag slikt.

Rookbom

Geen wijzigingen bij Kortrijk na rust, maar De Beule ging iets lager spelen op de positie van Kums. Mechelen was nu iets nadrukkelijker in balbezit, maar het creëerde nauwelijks gevaar. Een schotje van Gorius bracht Verbauwhede niet in verlegenheid. Het spel moest even stilgelegd worden toen uit de Kortrijkse spionkop een rookbom op het veld gegooid werd.

Veel voetbal kwam er niet meer uit, zeker niet van Kortrijkse kant. Het spel werd bitsiger en Wouters moest constant opstootjes blussen. De Mechelaars slaagden er echter niet in het stevige thuisblok te ontmantelen al waren de ingevallen Soetaers (op de lat) en Gorius (over) er nog dicht bij. Op de tegenaanval plaatste Mboyo de bal net naast de verste paal. Meteen het laatste wapenfeit in een fel bevochten wedstrijd waarin een moedig strijdend Mechelen zijn eerste nederlaag leed.

Toeschouwers: 7.124 KV Kortrijk: Verbauwhede, Belhocine, Gershon, El Araichi, De Beule, Kums, Pavlovic, Carevic (90’ Martin), Capon, Rossini, Mboyo (87’ De Mets). KV Mechelen: Renard, Chen, Van Hoevelen, Pandza, Ghomsi, Geudens, Buyens (56’ Soetaers), Gorius, Wilmet (40’ Benteke), Mununga, Diabang. Doelpunt: 9’ Capon 1-0. Gele kaarten: Buyens, Van Hoevelen, Kums, El Araichi, Geudens Rode kaart: 45’ Kums (2x geel).