Catenaccio bezorgt Eupen eerste punt

Nieuwkomer AS Eupen heeft zijn eerste puntje in eerste klasse te pakken. De nieuwe Italiaanse coach Ezio Capuano maakte met dit gelijkspel een geslaagde rentree maar het geleverde en vaak irritante spel van Eupen deed toch de nodige vragen rijzen.

kscherpenberg

Geen goals in een bijzonder matige eerste helft. De bezoekers lieten nauwelijks voetbal toe terwijl de Gaverbeekjongens er niet in slaagden om gestroomlijnde acties in elkaar te knutselen. Nochtans startte de match veelbelovend want na amper vier minuten mikte Habibou op de bovenkant van de deklat. Aan de overzijde eventjes Eupen met een kopbal van Vandenbergh over.

Eupen loerde op de counter en na balverlies van Sterckx bediende Diakhaté de vrijstaande Jefferson die de open kans om zeep hielp. Habibou claimde nog een strafschop maar ref Flament wuifde dat verzoek weg. Net voor de koffie kreeg bezoeker Iandoli plots een open kans voor de voet maar hij besloot onbegrijpelijk naast.

Kort na de rust ontsnapte Zulte Waregem aan een strafschop toen ref Flament geen graten zag in een duwfout van Dhaene op Vandenbergh. De bezoekers stapelden de gele kaarten wegens spelbederf op en dat werkte duidelijk irriterend voor de thuisaanhang. Zulte Waregemcoach Bart De Roover voerde een dubbele wissel door maar de inbreng van Bokila en Chevalier bracht niet meteen veel zoden aan de dijk. Zulte Waregem bleef het moeilijk hebben om snedige aanvallen op te zetten.

Verdediger Vandenbroeck kopte een vrijschop van Matton nipt naast. Het slotoffensief en de fluitconcerten aan het adres van de Eupense spelers waren ingezet. Een schot van Dhaene leverde nog een hoekschop op en ook het vizier van Bokila stond niet scherp genoeg afgesteld. De brilscore bleef ook na de vijf minuten extra tijd op het Waregemse scorebord en dit na een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten.

(Philippe Bourez)

Scheidsrechter: Flament. ZULTE WAREGEM: Bossut, Minne, Vandenbroeck, D’Haene, Maréval, Van Nieuwenhuyze, Sterckx (57’ Bokila), Hyland, Matton (75’ Gueyé), Nfor (57’ Chevalier), Habibou. AS EUPEN: Petr, Alex (77’ Hendrikx), Panizzolo, Diniz, Zukanovic, Diakhaté, Jadid, Saglik (47’ Vinamont), Iandoli, Jefferson, Vandenbergh (59’ Espinal). Gele kaarten: Iandoli (spelbederf), Diakhaté (fout), Pannizzolo (spelbederf), Jefferson (protest), Vinamont (spelbederf), Bokila (fout), Petr (spelbederf).