Custovic doet Germinal Beerschot in extremis juichen

Het was uitkijken of Germinal Beerschot er zou in slagen op eigen veld een eerste overwinning te laten optekenen in 2010. Dat lukte in extremis, tegen Charleroi.

kscherpenberg

Beide ploegen maakten er een lange studieronde van. Losada zorgde voor de eerste schuchtere doelpoging. Germinal Beerschot verbruikte veel energie, maar speelde weinig efficiënt. De acties waren allemaal te ingewikkeld of te lang uitgesponnen om voor gevaar te zorgen. Toen Haroun een bal recupereerde en Tshibuabua diep stuurde, moest Baguette een eerste keer echt ingrijpen. Haroun zorgde even later nog eens voor dreiging maar opnieuw had Baguette het laatste woord. Aan de overzijde moest Kaminski een vrijschop van Kaya in hoekschop zweven. Verder was de eerste helft niets meer dan een slaapverwekkende vertoning.

Hopen dan maar op betershap na de rust. Een gemeten voorzet van Haroun op het hoofd van Custovic ging nipt over. De opdracht van de thuisploeg werd er niet gemakkelijker op, want Charleroi hield steeds meer volk achter de bal. Germinal Beerschot vond hierop geen antwoord. De Boeck greep in en liet de Braziliaanse spits Junior Negrao debuteren in de plaats van Tshibuabua.

Een kwartier voor tijd toch even opschudding toen Losada met rood werd bedacht na een overtreding op Martijn Monteyne.

Het venijn zat in de staart. De scheidsrechter liet liefst zeven minuten overspelen en gaf rood aan Kage wegens spelbederf. Jacky Matthijssen werd naar de tribune gestuurd, maar dat nam heel wat tijd in beslag. Toen hij na heel wat tumult eindelijk verdween in de spelerstunnel trapte Custovic de vrije trap binnen. De eerste zege was dan toch binnen.

(Hugo Fret)

Scheidsrechter: Boelen Gunther Toeschouwers: 8.704. GERMINAL BEERSCHOT: Kaminski, M. Monteyne, Kagelmacher, Clement, P. Monteyne (83’ Wanyama) , François (73’ Nyoni), Cruz, Wamfor, Haroun, Tshibuabua (62’ Negrao), Custovic. CHARLEROI: Baguette, Kage, Franquart, Brillaut, Elie, Cordaro (60’ Olufade), Kaya (87’ Gueye), Aarab, Losada, Olando (46’ Fabris), Vuorinen. Doelpunt: 90’ Custovic 1-0.

Gele kaarten

: Vuorinen, M. Monteyne, Franquart, Kaya, Wamfor, Elie, Wanyama,

Rode kaarten

: 75’ Losada (fout), 90’ Kage (spelbederf).