Het weerbericht voor Limburg

Update zaterdag 11 september 10u30

Vandaag wordt een schitterende zomerdag met maxima tussen 24 en 25°C en veel zonneschijn en soms wat hoge wolkensluiers. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden. De zomer haalt dus nog een keertje alles uit de kast, beter gaan we hier dit jaar waarschijnlijk niet meer meemaken.

rweytjens_fr

Zondag wordt het namelijk meteen een stuk slechter. Tijdens het eerste deel van de voormiddag trekt een buienlijn van west naar oost over Limburg. Volgens de huidige prognoses arriveren de eerste buien tussen 9u en 10u boven Limburg. Daarna blijft tot een stuk in de namiddag nat met buiige regen, mogelijk hier en daar met een donderklap en flink wat regenwater. De neerslag houdt ook de temperaturen aan de lage kant; het wordt nog hooguit 20°C als het tussendoor eens eventjes droog kan blijven. De wind waait voormiddag zwak uit noordwestelijke richting en zal namiddag tijdelijk aanspannen tot matig.

Maandag is het vaak bewolkt. In eerste instantie zou links of rechts nog een spatje regen kunnen vallen maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Na een zachte nacht met minima rond 12 a 13°C loopt de temperatuur op naar maxima in de buurt van 18 a 19°C. Er zal een zwakke wind uit westelijke richting waaien.

Dinsdag ziet er best aardig uit met vooral tijdens het eerste deel van de dag vaak ruimte voor de zon en weer wat hogere maxima richting 20 a 21°C. Later komen er vanaf het noorden stilaan meer wolken binnenschuiven en aan het eind van de dag trekt dan ook een regenzone van noord naar zuid over de provincie. De timing ervan ligt nog niet helemaal vast, mits wat meeval zou de regen vooral in de nacht naar woensdag kunnen vallen. De wind waait dan matig vanuit het westen.

Woensdag blijft het voormiddag nog droog met opklaringen. Namiddag zouden er lokaal enkele buien kunnen vallen. Momenteel lijkt vooral het noorden van de provincie het meeste kans te maken op zo'n bui. Het wordt dan zo'n 18°C warm. Dat is toch wel een graad of 2 te fris voor de tijd van het jaar.

Donderdag verandert er niet zoveel. Wolken en opklaringen wisselen mekaar af en zeker in de namiddag kunnen er verspreid opnieuw enkele buitjes tot ontwikkeling komen. Het blijft vrij fris met maxima rond 18°C. In de nacht en ochtend kan het afhankelijk van de breedte van de opklaringen ook behoorlijk afkoelen tot zo'n 5 a 6°C.

Ruben Weytjens

Niet te missen