Het weerbericht voor Limburg

Vandaag wordt een schitterende zomerdag met maxima tussen 24 en 25°C en veel zonneschijn en soms wat hoge wolkensluiers. De wind waait daarbij zwak tot matig uit het zuiden. Beter gaan we hier dit jaar waarschijnlijk niet meer meemaken.

rweytjens_fr

Zondag wordt het weer enkele graden minder warm. Tijdens het eerste deel van de voormiddag trekt een buienlijn van west naar oost over Limburg. Daarna blijft het wisselvallig met kans op een aantal buien, mogelijk met onweer. De wind waait voormiddag zwak uit noordwestelijke richting en zal namiddag tijdelijk aanspannen tot matig.

Maandag is het wisselend bewolkt en het blijft op de meeste plaatsen droog. Een enkele lokale bui is rond het middaguur niet uitgesloten. De maxima bereiken 18 tot 19°C. Er zal een zwakke wind uit westelijke richting waaien.

Dinsdag ziet er best aardig uit met vooral tijdens het eerste deel van de dag vaak ruimte voor de zon en weer wat hogere maxima richting 20 a 21°C. Later kunnen er wat meer wolken binnenschuiven maar het blijft in Limburg overal droog. De wind waait dan matig vanuit het westen.

Woensdag blijft het voormiddag nog droog met opklaringen, namiddag trekt een zwakke buienlijn van west naar oost. Het wordt dan zo'n 20°C warm.

Ruben Weytjens

Niet te missen