Hamonter stadsfeest en Groene Halve marathon vieren jubileum

Zondag wordt voor het tiende jaar op rij het Hamonter stadsfeest Hamonttisser gevierd. Op en rond het marktplein vinden tal van activiteiten plaats, georganiseerd door de cultuur-, senioren-, jeugd- en sportraad. Om kwart voor twee bijt de groep Sasso Marrone de spits af, gevolgd door optredens met zang, muziek en dans van lokale verenigingen. Voor groot en klein zijn er creatieve workshops, is er een rollebolle raceparcours en kinderanimatie met ondermeer juwelen maken, space bikes en ballonplooien.

redactie

"Om deze 10de editie een extra feestelijk tintje te geven, is er om 16uur een spectaculaire goochelshow en vuurspuw- fakirshow gepland," vertelt Marleen Cornelissen van de organiserende werkgroep. En terwijl er op het marktplein gefeest wordt, nemen een 900-tal lopers het tegen elkaar op in de verschillende wedstrijden van de Groene Halve marathon. Om 13uur starten aan de Posthoorn in de Groenstraat de jeugd stratenlopen. Verder staat er een vijf kilometer run, een estafetteloop en voor zowel lopers als skeelers een 12- en 21-kilometer wedstrijd. "Onze Groene Halve Marathon vindt dit jaar voor de 25ste keer plaats," vertelt organiserend voorzitter Jan Boonen.

"Voor de gelegenheid haalden we Rik Ceulemans naar Hamont. Hij geeft om 13uur het startschot. We hopen met Hamonttisser en de Groene Halve marathon een prachtig volksfeest te presenteren." Info www.groenehalvemarathon.be.

Linda Theunissen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio