Geen prijsafspraken meer op Hasselt Kermis

Hou uw portemonnee in de aanslag wanneer u vanaf 18 september richting Hasseltse septemberfoor trekt, want de vaste prijzen die enkele jaren geleden werden ingevoerd, bestaan niet meer.

“Vorig jaar was dat al een stuk minder”, geeft schepen van Evenementen Laurence Libert aan. “We hebben immers geconstateerd dat de prijzen hier in Hasselt niet anders zijn dan op andere foren in de buurt.

Bovendien vielen die tarieven bij de meeste attracties helemaal binnen de prijsafspraken die eerder gemaakt werden. Het is misschien ook crisis voor de kermismensen, maar ze doen zichzelf uiteindelijk de das om als ze hun product te hoog gaan prijzen. Ook de kermisgangers kijken immers wat beter uit wat ze met hun kermisbudget doen. En dus rekenen we op het gezond verstand van iedereen.”

“Een tweede reden om de prijzen vrij te geven is natuurlijk dat we jaarlijks toch ook nieuwe dingen aan de mensen willen blijven aanbieden. Die uitbaters van grote attracties komen echt niet als ze gelimiteerde en vaste prijzen moeten hanteren. Het gaat ook vaak om attracties die maar een beperkt aantal mensen per uur aan kunnen.

Dit jaar halen we op die manier de ‘Rio Rapido’ naar Hasselt, een grote waterattractie waarbij de mensen op banden moeten gaan zitten. Ook ‘The Shaker’, zeg maar een snelle molen zoals de gekende Deca Dance maar met een rondtollend effect er bovenop, komt naar Hasselt.

Die attracties komen alleen naar een kermis waar ze zeker zijn dat ze er ook daadwerkelijk iets aan zullen verdienen. Ondanks dat we de prijzen ‘los’ laten, ben ik er zeker van dat de 175 kramen en attracties die zich vanaf maandag opstellen, bijzonder druk bezocht zullen worden. En de kermis zal zeker niet duurder zijn dan anders, dat merken jullie binnen een week wel.”

Dirk JACOBS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio