Werkwinkelpunt in Nieuwerkerks PWA

De gemeenteraad heeft een nieuwe overeenkomst tussen Nieuwerkerken, Sint-Truiden en Gingelom goedgekeurd omtrent het lokaal werkgelegenheidsbeleid en de oprichting en werking van de lokale werkwinkel in Sint-Truiden.

“In een werkwinkel kun je terecht voor informatie en basisdienstverlening rond werk, opleiding, arbeidsmarkt en diensteneconomie”, verduidelijkt schepen Bart Germeys. Nieuw in deze overeenkomst is de oprichting van een werkwinkelpunt in Nieuwerkerken dat zal ondergebracht worden in het kantoor van de PWA in de Kerkstraat. Het kantoor zal bemand worden door een medewerker van PWA-Nieuwerkerken.

De gemeente Nieuwerkerken gaat samenwerken met Sint-Truiden voor de aanleg van een fietspad van de school in Kozen via de Opcosenstraat, Heide, Driesstraat tot aan de Kerkstraat. Dit als onderdeel van het fietroutenetwerk, zodat het centrum van Nieuwerkerken verbonden is met het domein van Nieuwenhoven via het fietsroutenetwerk.

“De werken worden voor 80% gesubsidieerd door de provincie en het Vlaams gewest”, aldus schepen van Openbare Werken Luc Vaes.

DHu


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio