Nog even wachten op fietsbrug over de N78

De gemeenterekening van het dienstjaar 2009 werd met 1.500.000 euro in de gewone dienst en 1.057.000 euro in de buitengewone dienst goedgekeurd. “Wij willen waarschuwen dat de ‘meevallers’ in deze gemeenterekening, beperkt zijn in tijd”, aldus Luc Nijs (CD&V).

“Wanneer is de start van de werken voorzien van de aanleg van het viaduct over de N75 (Europalaan) ter hoogte van de kruising met de N723?”, vroeg Luc Nijs (CD&V). Jo Santermans, schepen van Openbare Werken, antwoordde: “De onteigening is federale materie en het goedkeuren ervan behoort tot de Vlaamse overheid. Ik voorzie een jaar vooraleer de onteigeningen gerealiseerd zullen zijn. Het zal dus nog even duren voor de fietsbrug er zal zijn.”

Het cafetaria van de sporthal is sinds 21 augustus opnieuw open na de perikelen met Inbev. Schepen Santermans is eveneens de eigenaar van de sporthal. Hij verbrak de oorspronkelijk concessie en stemde later mee over de hernieuwing ervan. Volgens de oppositie was dat belangenvermenging, maar die klacht werd door de provincie verworpen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio