100.000 krokussen om Limburgse bij te redden

Dit weekend worden in Limburg 100.000 krokusbloembollen aan de man gebracht. Die moeten volgend jaar voor extra veel stuifmeel zorgen, en zo de bij van de ondergang redden.

Het gaat niet zo goed met de bij. Dat komt onder meer omdat er te weinig bloemen zijn die goed stuifmeel hebben om sterke bijen voort te brengen. En dat heeft dan op zijn beurt weer gevolgen voor de fruitsector die afhankelijk is van bevruchting door bijen.

Daarom organiseren de Limburgse imkers en het provinciebestuur dit weekend de actie ‘100.000 bloembollen’. Bedoeling is om zo veel mogelijk Limburgers de volgende weken bloembollen te laten planten, en zo te zorgen voor 100.000 bloeiende krokussen in het voorjaar.

Deze zondag worden de bloembollen op acht plaatsen in Limburg aan de man gebracht. Een zakje met 100 krokussen kost 4 euro. U kunt terecht op de bijenstanden van Herkenrode (Hasselt), Op ‘t Sonnis (Helchteren), De Wulp (Neerpelt), Heempark (Genk), De Lieteberg (Zutendaal), Waterburcht Pietersheim (Lanaken), De Zijp (Nieuwerkerken) en op het marktplein van Bilzen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio