Clijsters treft Zvonareva in finale US Open

Kim Clijsters heeft voor de vierde keer in haar carrière de finale van de US Open bereikt. In een beklijvende halve finale versloeg ze de Amerikaanse thuisspeelster Venus Williams in drie sets: 4-6, 7-6 (7/2) en 6-4. In de finale neemt ze het zaterdag op tegen de Russische Zvonareva.

wverhaert

"Ik had nooit gedacht dat ik hier zo'n hoog niveau zou kunnen halen. Ik ben erg tevreden dat ik opnieuw in de finale sta. Het was een moeilijke maar leuke wedstrijd. Bij momenten leverden we écht goed tennis af. Dit zijn de momenten waarvoor ik teruggekeerd ben", zegt Clijsters.

In de eerste set was de oudste van de Williams-zussen te sterk voor Clijsters (4-6), maar de Limburgse toonde opnieuw erg veel wilskracht. In een gelijk opgaande tweede set moest ze uiteindelijk een tiebreak toestaan, maar daarin liet de Amerikaanse het afweten. Williams maakte de ene fout na de andere, waardoor de tweede set in het voordeel van Clijsters beslist werd: 7-6 (7/2).

In de allesbeslissende derde set kon Clijsters al in het derde game door de opslag van Williams breken. In het achtste game deed de Amerikaanse echter hetzelfde, waardoor ze de stand opnieuw in evenwicht bracht (4-4).

Clijsters brak meteen terug door de opslag van Williams, waardoor ze voor een plaats in de finale mocht serveren. Op haar eigen opslag maakte ze het vervolgens mooi af: 6-4.

Vera Zvonareva (WTA 8) schakelde de Deense favoriete Caroline Wozniacki (WTA 2) uit op Flushing Meadows. Voor Zvonareva en Clijsters wordt het de achtste onderlinge confrontatie. Clijsters leidt daarin met 5-2.

Meer over Kim Clijsters