Muyters: "Moeten we afspraken met Franstaligen ernstig nemen?"

Volgens Philippe Muyters is er nog heel wat werk nodig om de kloof tussen PS en N-VA te dichten. Het feit dat een recente opiniepeiling de twee partijen laat winnen aan populariteit, hardt de N-VA-onderhandelaar alvast in de overtuiging dat de bevolking hen steunt op weg naar een grote staatshervorming.

wverhaert

"Voor ons zijn drie dingen aan elkaar gekoppeld", zegt Muyters in een interview met Actua-TV. "Vooreerst de financieringswet. Wij willen zeer duidelijk dat wie eigen uitgaven doet daar ook eigen inkomsten tegenover stelt. We willen daar zekerheid dat we gaan naar een model met meer eigen inkomsten."

"Ten tweede is er het budget. We zullen sowieso 25 miljard moeten besparen. Als je dat koppelt aan het feit dat er voorafgaand voor Brussel 250 miljoen wordt vastgelegd, en dat structureel, jaar na jaar, dan kom je toch wel in een situatie terecht dat je je afvraagt, kan dat allemaal wel?"

"Te meer als je dan weet dat we 12 principes hebben afgesproken voor de wijziging van de financieringswet en dat je daarna moet horen dat er wordt gezegd van uit Franstalige kant 'Het is uitgesteld, het is ons gelukt.' Dan vraag je je af in hoeverre die zaken ernstig zijn."

Meer over Philippe Muyters