Watertoren Rosmeer toegankelijk tijdens Monumentendag

Zondag 12 september kan je in het kader van de Open Monumentendag deelnemen aan een geleide wandeling van toren tot bron. Daarbij krijg je een unieke kans om ook de watertoren van Rosmeer te bezoeken. De wandeling vertrekt zondag om het uur.

smeyers erik

De eerste wandeling vertrekt om 10 uur; de laatste om 17 uur. De tocht is drie kilometer lang en vertrekt aan het kerkplein. Naast een bezoek aan de watertoren maak je ook kennis met het Berthiliaputje, het natuurgebied Het Broek, de Romaanse doopvont en vele andere Rosmeerse bezienswaardigheden.

Je kan die dag ook een trip maken met de Monumentenbus. Die vertrekt om 9.30 uur vertrekt aan De Ganshof, Hospitaalstraat 15 in Bilzen. Naast Rosmeer stopt de bus ook in Smeermaas. Daar verneem je meer over het leven langs de Maas en de   Zuid-Willemsvaart. Een andere route brengt je naar Riemst en Voeren.

Tot slot is er nog de tentoonstelling archeologie in Zuid-Oost Limburg. Deze kan je bezoeken in De Ganshof van 10 tot 18 uur. Meer i nfo: www.openmonumenten.be

Ook bij Natuur- en milieucentrum Orchis, Perronstraat 1, Munsterbilzen zwaaien die dag van 10 tot 18 uur de deuren open. In het prachtig gerestaureerd historisch gebouw loopt momenteel een tijdelijke tentoonstelling over de marterachtigen. Wandellustigen kunnen deelnemen aan de ‘Sint-Roekestocht’, een begeleide natuur- en cultuurwandeling in Minster (6 km - ± 1 uur) met vertrek om 10 en om 14 uur aan de parking van speeltuin Edelhof in de Waterstraat. Info: Orchis - 089 50 10 19; ernaorchis@gmail.com .

Erik Smeyer

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio