Overvallers juwelier aangehouden

De Antwerpse onderzoeksrechter heeft twee mannen aangehouden na een mislukte overval op een juwelierszaak in het centrum van Antwerpen.

wverhaert

"Eén verdachte beweert dat hij 15 jaar is", zegt parketwoordvoerster Dominique Reyniers, "maar uit een botscan blijkt dat hij minstens negentien jaar oud is. Hij wordt dus beschouwd als een meerderjarige. De tweede man is een dertiger. Beide verdachten hebben geen vaste verblijfplaats in ons land en zijn niet gekend bij politie of justitie."

De overval gebeurde woensdag kort na de middag. Twee mannen, gewapend met een alarmpistool, vielen binnen in juwelierszaak Tensen, op de hoek van de Schuttershofstraat met de Komedieplaats. De uitbater en een bediende raakten gewond aan het hoofd.

Bijzonder Bijstandsteam

De politie was erg snel ter plaatse. Dat tot grote verbazing van de overvallers, die zich meteen overgaven.

Aanvankelijk werd er vanuit gegaan dat er een derde dader in het spel zou zijn. Het Bijzondere Bijstandsteam werd ingeschakeld en het hele gebouw werd onderzocht. Van een derde dader was echter geen spoor.

Videosysteem

De politie was zo snel ter plaatse dankzij het veiligheidssysteem in de juwelierszaak. De uitbater beschikt immers nog over twee andere juwelierszaken in de omgeving, die met een camerasysteem met elkaar verbonden zijn. Om die reden kon de vrouw van de uitbater de overval gadeslaan en de hulpdiensten meteen inlichten.