Bemiddelaars ontvangen Di Rupo

PS-voorzitter Elio Di Rupo heeft donderdagnamiddag als laatste partijvoorzitter drie uur lang gesproken met koninklijk bemiddelaars André Flahaut en Danny Pieters.

wverhaert

Mogelijk trekken de voorzitters van Kamer en Senaat vandaag of morgen naar de koning voor een tussentijds verslag. Ze zouden de partijvoorzitters ook een tweede keer kunnen ontvangen. Een bijeenkomst met de zeven partijvoorzitters samen komt er voorlopig niet.

Flahaut en Pieters kregen afgelopen weekend van de koning de opdracht de afgesprongen communautaire onderhandelingen tussen de zeven partijen uit het slop te halen.

Dinsdag begonnen ze hun missie met de ontvangst van Groen!-voorzitter Wouter Van Besien, Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux en hun cdH-collega Joëlle Milquet. Woensdag kwamen sp.a-voorzitster Caroline Gennez, Wouter Beke (CD&V) en N-VA-voorzitter Bart De Wever langs.

Naar verluidt luistert het duo vooral naar de verzuchtingen van PS, N-VA, cdH, CD&V, sp.a, Groen! en Ecolo. Zelf komen ze voorlopig niet met voorstellen op de proppen.

Meer over André Flahaut