thumbnail: null
thumbnail: null

Cubaanse krijgt 5 jaar voor ‘verschoonbare’ doodslag op Dilsenaar

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft de 25-jarige Dorisleidy Herrera-Delgado veroordeeld tot vijf jaar effectief voor de ‘verschoonbare doodslag’ op de 52-jarige Mathieu Bours uit Rotem (Dilsen-Stokkem). Bovendien krijgt ze twee jaar cel omdat ze op de vlucht ging met de wagen en juwelen van haar slachtoffer.

fvranckx

Zes jaar geleden werd de 52-jarige Mathieu Bours (foto) om het leven gebracht door zijn jonge Cubaanse partner Dorisleidy Herrera-Delgado. Ze voelde zich - naar eigen zeggen - zo getergd en misbruikt door de man dat ze niet anders kon dan hem te doden.

Omdat er sprake zou zijn van uitlokking door het slachtoffer werd de zaak vorig jaar door de kamer van inbeschuldigingstelling gecorrectionaliseerd.

Lees ook: Verdediging bestempelt doodgestoken Dilsenaar als "sadistische sekstoerist".

Volgens het vonnis van de correctionele rechtbank van Tongeren ging het echter om een ware verrassingsaanval omdat er geen sprake was van afweerletsels.

De rechtbank van Tongeren besloot uiteindelijk de maximumstraf van vijf jaar op te leggen voor de verschoonbare doodslag op Bours.

Voor de diefstal van de wagen en de juwelen van het slachtoffer krijgt Herrera-Delgado, die al ruim 2 jaar in voorhechtenis heeft gezeten, een gevangenisstraf van twee jaar waarvan de helft met vijf jaar uitstel. De nabestaanden van Mathieu Bours kregen een schadevergoeding toegekend.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio