"Uniformen politie niet voldoende zichtbaar"

De zichtbaarheid van de politie-uniformen laat te wensen over. Zo klinkt het in een bindend advies van de arbeidsinspectie. Er moeten snel aanpassingen volgen.

kscherpenberg

"Hun kledij voldoet zelfs niet aan de algemeen geldende Europese veiligheidsnorm", klinkt het. Als er niet snel wat verandert, riskeren de korpsen zowaar geverbaliseerd te worden.

De kledij moet conform gemaakt worden met het Koninklijk Besluit uit 2005 over de veiligheidskledij van werknemers. Dat wil zeggen: fluobanden van minstens vijf centimeter dik en een duidelijke weergave van de contouren van het bovenlichaam.

Bovendien zouden de huidige oranje hesjes best vervangen worden door gele exemplaren zoals die van de Britse politie. Ook reflectiebanden op de broeken zijn een aanrader.

"Het rapport van de arbeids-inspectie verbaast ons niet het minst", aldus Vincent Houssin van de liberale politievakbond VSOA in een reactie aan Het Laatste Nieuws. De man beweert dat de politietop het probleem wil verdoezelen door fluohesjes aan te kopen.

De politie vreest dat de aanpassingen voor een financiële kater kunnen zorgen.