Kings of Leon weert -16-jarigen op middenplein Sportpaleis

Kings of Leon treedt op 29 november op in het Antwerpse Sportpaleis. De rockgroep maakt er gebruik van een leeftijdsrestrictie. Op het middenplein geldt een minimumleeftijd van 16 jaar, en op de tribunes mogen jongere fans niet binnen zonder begeleiding.

lsmets

De eis van Kings of Leon wordt niet overal even goed ontvangen. Live Nation noemt de maatregel uitzonderlijk maar niet abnormaal.

Met de restrictie kunnen eventuele opstootjes met minderjarigen tijdens het concert vermeden worden. Het feit dat de -16-jarigen niet toegelaten worden op het middenplein, kan ook iets te maken hebben met het zicht. Wie jonger is dan zestien is misschien niet zo groot en kan daardoor minder zien van wat er op het podium gebeurt.

Anderen vermoeden dan weer dat er commerciële redenen achter de eis zitten. De leden van Kings of Leon beseffen dat ze veel jonge fans hebben en mogelijk strookt dat niet met hun gewenste rebelse imago.

Maar er blijkt een uitweg te zijn voor de jonge fans: volgens de wet hebben organisatoren niet de bevoegdheid om de leeftijd te controleren.