Schepen pakt te vroeg uit met plannen voor Eisdens sportstadion

Schepen van Ruimtelijke Ordening Sylvain Leysen (sp.a/Groen!) heeft plannen van het Eisdense sportstadion eind vorige maand op de ploegvoorstelling van Patro Eisden getoond, nog voor het schepencollege ze had gezien. “Deontologisch helemaal fout”, zegt Open Vld.

“Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt in 34 jaar”, haalde schepen van Financiën Jef Albrechts (Open Vld) uit naar zijn meerderheidscollega.

fvranckx

Het was CD&V-raadslid JohanWolk die de kat de bel aanbond door te vragen naar de plannen van het sportstadion. Sportschepen Serdar Karali (sp.a) legde uit dat in het nieuwe plan ook een plaats wordt voorzien voor atletiekvereniging AVT. Toen Wolk vroeg naar concrete plannen, bleken die er niet te zijn.

“Ik zal jullie helpen”, begon Wolk. “Die plannen zijn voorgesteld tijdens de ploegvoorstelling van Patro eind augustus. Ik heb er zelfs foto’s van. Willen jullie die zien?” Waarna Wolk zijn stick mocht bovenhalen en er enkele beelden, met schepen Leysen in beeld, werden getoond.

“Ik heb die daar inderdaad getoond”, gaf Leysen ootmoedig toe. “Ik heb niets met Patro te maken, maar ik ben wel schepen van Ruimtelijke Ordening”, aldus Leysen “Deontologisch helemaal fout”, foeterde schepen Albrechts. “Het kan niet dat je met iets uitpakt dat het schepencollege zelf nog niet heeft gezien.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio